MENU
Menu

Scrummen op je werk

Scrummen op je werk

Kom je tijd tekort? Moet je veel ballen in de lucht houden?

Dan is scrummen wellicht iets voor jou! Wat scrummen precies is, leg ik je uit dmv een voorbeeld.

De week voordat wij op vakantie gingen, zat mijn hoofd wel heel erg vol. Wat moesten er nog veel dingen gebeuren! Konden we dit wel redden of gingen we echt gestrest weg dit jaar? Ineens bedacht ik me het volgende. Waarom pakte ik dit niet op de scrum manier op, die ik ook al toepas tijdens mijn werk. Scrum is toch voor de ICT bedrijven? In eerste instantie wel, maar ik heb een vertaalslag gemaakt voor gezinnen en kleine zelfstandigen.

Alle dingen die moesten gebeuren, hebben we op kleine post it briefjes geschreven. Dit waren dingen als sleutel wegbrengen, bloemen water geven, blog schrijven, grondzeil kopen, tas inpakken etc. Elke avond gingen we met het gezin bij de scrumposter staan. Om de beurt gingen we een actie pakken en achter onze naam plakken. De kinderen deden dus actief mee. We kozen maximaal 6 briefjes per persoon. We wilden natuurlijk al wel het vakantiegevoel hebben en niet van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat met onze acties bezig zijn. Elk briefje dat je zelf achter je naam plakt betekent een commitment dat je dat gaat doen. Als de dag om is bespreek je het bord en kijk je samen of de actie af is en verplaatst mag worden naar “gereed”. Vervolgens kies je max. 6 nieuwe acties. Wow, het bord werd steeds leger en wij als ouders steeds rustiger in het hoofd. Na 5 dagen waren alle taken gedaan en konden we rustig en relaxed op vakantie gaan! Zo relaxed als nu waren we nog nooit op vakantie gegaan. En de kinderen? Die waren erg blij en trots dat het ons samen gelukt was. Als beloning mochten ze dan ook iets leuks uitkiezen op vakantie.

Wil je graag meer weten over scrummen? Hoe dit jou als persoon kan helpen? Hoe je dit kunt oppakken? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder! Zo hou je in het vervolg tijd over en kom je geen tijd tekort meer. Dit is ook handig als je moeite hebt met het plannen van je huiswerk.

© 2024 | Webdesign Kuipers Design