MENU
Menu

Verbeterde Meldcode

Verbeterde Meldcode: Ik maak het verschil

“Iedereen kan iets betekenen voor een kind dat opgroeit in een onveilige thuissituatie. Zelfs een klein gebaar kan een groot verschil maken.”

In Nederland wordt gemiddeld één kind per schoolklas mishandeld. Wat kun jij doen? Het lijkt lastig om kindermishandeling te stoppen. Maar iedereen kan het verschil maken door een eerste stap te zetten. Wees de persoon  of de opvang die begrijpt wat het betekent en die signaleert en noteert. Twijfel niet en ben er voor een kind dat wordt mishandeld.”

Je bent verplicht om de meldcode te gebruiken, maar niet om te melden.

Training Verbeterde Meldcode

 • Wil je graag weten wat de Verbeterde Meldcode inhoudt?
 • Wil je graag weten wat er van jou wordt verwacht?
 • Wil je graag meer informatie over de Verbeterde Meldcode?
 • Werk je in de kinderopvang, het onderwijs, de zorg of als vrijwilliger met kinderen en weet je niet wat er van je wordt verwacht?

Het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport heeft speciaal voor jullie de training ‘Werken met de meldcode’ ontwikkeld. JipKes en de Coole KIDS Box heeft de licentie om deze training te verzorgen.

Verdiepingstraining Meldcode: Signaleren

 • Wil je weten hoe je signalen herkent?
 • Wil je weten welke signalen er zijn?
 • Wordt er van jou verwacht dat je de eerste stap van de Verbeterde Meldcode goed uitvoert en vind je dit lastig?
 • Wil je graag meer vertrouwen bij het gebruiken van de Verbeterde Meldcode?

We merken steeds vaker dat er erg veel vragen zijn en er veel onzekerheid heerst bij de eerste stap. Deze training maken we daarom helemaal op maat en het liefst i.s.m. de aandachtsfunctionaris van de locatie.

Verbeterde Meldcode: Aandachtsfunctionaris

 • Hoe implementeer ik de meldcode binnen de organisatie?
 • Hoe zorg ik ervoor dat medewerkers signaleren en in overleg met betrokkenen handelen?
 • Op welke wijze kan ik medewerkers begeleiden in het bespreken van signalen van onveiligheid en geweld?
 • Voldoet onze meldcode aan het wettelijk kader en de eisen van de inspectie?
 • Hoe zorg ik ervoor dat de aanpak van huiselijk geweld, kindermishandeling en/of ouderenmishandeling echt bij ons op de kaart staat en blijft staan?

Dit zijn een aantal van de vaak gestelde vragen vanuit onze klanten. Herken je jezelf ook hierin? Dan adviseren we jou om deze training te volgen.

Verbeterde Meldcode: Gespreksvoering

Tijdens deze training leer je hoe deze gesprekken met ouders voert. Deze training bevat een theorie gedeelte, maar vooral ook veel praktijk. We gaan veel met elkaar oefenen zodat je na deze training zelfverzekerd zo’n gesprek kunt voeren.

 

Reviews

 

Saskia

"De adviezen en de aangeboden hulp om alles op orde te krijgen waarderen we erg!"

Wij hebben met ons team de training gevolgd. Wat fijn dat er tussendoor ruimte is voor vragen waar we momenteel tegen aan lopen. Ook de adviezen en de aangeboden hulp om alles op orde te krijgen waarderen we erg. Daarnaast erg fijn en interessant dat we foto’s bekijken en bespreken. En natuurlijk de casus in groepjes bespreken is erg effectief. Je koppelt het direct naar je eigen praktijk.

Claudia

"Je staat open voor vragen en eventuele discussies."

Ik vond de avond leuk en leerzaam. Je vertelt het op een prettige manier. Je staat open voor vragen en eventuele discussies. Ook sluit de casus goed aan bij de theorie.

Joyce

"We hebben duidelijke en leerzame informatie gekregen."

We hebben duidelijke en leerzame informatie gekregen. Wat erg leuk en interessant was, waren de foto’s en het bespreken er van. Ook de casus was leuk om over na te denken. Zo blijf je er ook bij, omdat je niet alleen theorie krijgt, maar ook zelf aan het werk wordt gezet.

© 2024 | Webdesign Kuipers Design