MENU
Menu

Leuke activiteiten in en rondom huis

De afgelopen weken hebben we in onze blogs geschreven over dagjes uit. We sluiten de themamaand af met tips voor leuke activiteiten rondom huis.  Om een leuke vakantie te hebben hoef je natuurlijk helemaal niet ver weg van huis. Ook in en rondom huis kun je een heerlijke vakantie hebben.

Fietstocht

Bekijk je omgeving eens op een andere manier met een fietstocht. Ken je de app “Eropuit” van de ANWB al? Met die app kun je zelf routes maken door verschillende fietsknooppunten aan elkaar te verbinden. Je bepaalt dus zelf hoe lang of hoe kort de route wordt en waar je langs fietst. Het is natuurlijk helemaal leuk om een picknickkleed mee te nemen om onderweg even te stoppen en wat lekkers te eten of drinken en te genieten van de omgeving.

Spelletjes / speurtocht/ hutten bouwen

Voor een leuke vakantiedag kun je natuurlijk ook thuis blijven en allerlei leuke spelletjes doen. Zet een leuke speurtocht uit met leuke en verrassende vragen of ga samen hutten bouwen in huis of in de tuin. Ook waterspelletjes doen het altijd goed. Lekker plonsen in het zwembad in de tuin, maar wat dacht je van old skool flessenvoetbal of waterballonnen overgooien? Wat ik altijd een leuke activiteit vindt voor de kleintjes is “brandje blussen”. Je tekent met stoepkrijt een brandje op je schuur/muur van je woning en de kindjes mogen dit blussen met waterpistolen. Een potje sponstikkertje doet het ook altijd goed. Je speelt het op dezelfde manier als het gewone tikkertje, alleen je tikt dan met een natte spons.

Koken en bakken

In de drukte van de werkweken kom je hier misschien niet altijd aan toe, samen koken of bakken. Een activiteit die niet alleen leuk en leerzaam is, maar ook zorgt voor een fijn 1 op 1 moment met elkaar.  Uit onderzoek blijkt ook dat kinderen die (helpen) hun eigen eten klaar te maken ook beter eten. Eten wat je zelf hebt klaar gemaakt smaakt natuurlijk vele malen beter. 😊 Een makkelijke manier om kinderen gezond te laten eten. Maar er is natuurlijk ook niks mis met een lekkere taart of cupcakes. Wist je dat je voor kinderen speciale snijmesjes kunt kopen waarmee ze veilig kunnen snijden?

Speeltuintjes

Een speeltuintjestocht is ook altijd een hit. Ga eens op zoek naar speeltuintjes die niet in je directe omgeving liggen. Pak de fiets of neem de wandelwagen mee en ga op zoek. Voor kinderen is het al superleuk dat er net even wat andere speeltoestellen zijn als in hun eigen vertrouwde speeltuin. Ook hierbij geldt weer, neem een picknickkleed en wat lekkers mee en je hebt gegarandeerd een leuke middag!

Kamperen in de tuin

Een nachtje op vakantie in je eigen tuin. Zet je tent op in de tuin. Heb je geen tent? Er is vast wel iemand in je omgeving van wie je er een kan lenen! Een paar luchtbedjes, slaapzakken een zaklamp. Meer heb je niet nodig. Samen met papa en mama de tent opzetten en een nachtje in de tent, hoe leuk en spannend wil je het hebben? ’s Avonds gezellig barbecueën en de volgende dag lekker ontbijten voor of in de tent.

 

Wij hebben jullie nu voorzien van een aantal tips. Welke leuke tip hebben jullie voor ons? Laat hem achter in de reactie hieronder!

 

© 2024 | Webdesign Kuipers Design