MENU
Menu

Babytaal

Babytaal

Als baby’s geboren worden, spreken ze hun eigen babytaal. Babytaal? Ja echt waar, babytaal. Baby’s spreken natuurlijk nog niet in woorden, maar ze laten je precies merken waar ze behoefte aan hebben, door hun huiltjes herkenbaar te maken. Dit is de universele babytaal. Dus alle baby’s over de hele wereld laten dezelfde huiltjes horen.

Welke huiltjes dit zijn? Hoe je deze huiltjes kunt herkennen? Let goed op de eerste geluidjes die vooraf gaan aan het alarm.

  • Neh: Honger
  • Eh: Boertje
  • Heh: Ongemak, vieze luier, verkeerde houding, te koud of te warm
  • Auw: Moe
  • Eairh: Darmkrampjes

Deze geluiden zijn gebaseerd op de basisreflexen van baby’s. Als je deze geluiden herkent en er naar handelt, zal je merken dat dat de baby veel rust geeft. Hij voelt zich begrepen. Het mooiste is, dat de kinderopvang deze geluidjes ook kan herkennen en zo komen jullie beide tegemoet aan de wensen en de behoeften van de baby. Deze geluiden vinden vooral in de eerste 3/4 maanden plaats en daarna doven de reflexen langzamerhand uit en maken ze plaats voor de bewuste communicatie.

Wil je hier meer over weten? In het najaar gaan onze trainingen Babytaal van start. Je leert de geluiden herkennen en oefenen en je leert ook letten op de lichamelijke signalen en de houdingen van de mond, lippen en tong.

© 2024 | Webdesign Kuipers Design