MENU
Menu

Is er een vertrouwensinspecteur voor de kinderopvang?

Is er een vertrouwensinspecteur voor de kinderopvang?

Waar is hij dan voor? Wat betekent dat voor mij dan?

Deze vragen hoor ik helaas regelmatig tijdens de verschillende trainingen die wij geven op het gebied van de Verbeterde Meldcode.

De antwoorden zijn als volgt:
Ja, er is een vertrouwensinspecteur voor de kinderopvang. Hij is er echt speciaal voor jou. Stel je voor dat je je werkgever, collega, aandachtsfunctionaris of de eigenaar of een medewerker van je gastouderbureau verdenkt van mishandeling, dan kun je dat moeilijk rechtstreeks met ze bespreken. Dan wil je toch graag met iemand even sparren om te kijken of je vermoedens kloppen. Ook wil je dan graag weten wat je kunt en wat je moet doen. Zij bieden je het luisterend oor.

Dus heb je het vermoeden van seksueel misbruik of intimidatie of een vermoeden van geweld tegen kinderen tijdens de opvang door je werkgever, collega, aandachtsfunctionaris of de eigenaar of een medewerker van het gastouderbureau bel met de vertrouwensinspectie. Zij zijn er voor jou! Je kunt bellen naar 0900 111 3 111

Jij maakt het verschil!

© 2024 | Webdesign Kuipers Design