MENU
Menu

Beweeg je mee?

Beweeg je mee?

Bewegen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Op het moment dat je beweegt, worden er stofjes en verbindingen aangemaakt, zodat je het beter kunt verwerken en onthouden. Vooral kruislingse bewegingen zijn erg effectief. Het lichaam wordt dan 1 geheel.

Wat gebeurt er dan? Tussen je linker- en rechterhersenhelft lopen allemaal verbindingen. Dit zijn allemaal zandweggetjes. Op het moment dat je een kruislingse beweging maakt, bijv met links je rechterknie aantikken, kruislings lopen, moeten je ogen van links naar rechts kijken en andersom en gebruik je beide hersenhelften. Op dat moment loop je dus een keer over het verbindingsweggetje.
Hoe vaker je dit doet, hoe vaster het zandweggetje wordt en uiteindelijk wordt dit zelfs een asfaltweg. Op dat moment werken je hersenhelften perfect samen en gaat het concentreren, leren en lezen makkelijker. Ook is je hoofd opgeruimder. Je hoofd voelt niet meer als vol aan.

Wat kun je dan doen?
• De kinderen veel buiten laten spelen. Klimmen, klauteren en touwtjespringen helpt allemaal.
• Kruislingse oefeningen bedenken en laten doen.
• Het ouderwetse kaatsenballen of jongleren.

Vind je het lastig om zelf oefeningen te bedenken? Dan zijn er ook diverse mogelijkheden.
• Volg de eendaagse training Focus. Hier leer je oa diverse oefeningen met balletjes en zakjes, zodat je vervolgens op het werk of thuis het kunt blijven doen en herhalen. Hiermee kun je bijv. leesproblemen voorkomen en oplossen.
• Vraag ondersteuning en tips aan een professional. Zij kan je zo voorbeelden van spelletjes en bewegingen geven.

Wil je graag meer weten over dit onderwerp? Of over een ander onderwerp? Heb je hulp nodig?
Bel gerust! Ieder kind verdient het om op zijn eigen bergtop te komen!

© 2024 | Webdesign Kuipers Design