MENU
Menu

Trainingen voor ouders

Als ouders wil je graag je kind begeleiden en de aandacht en hulp bieden die het nodig heeft. Soms is het zo, dat je even vast loopt en op zoek bent naar de handvatten. Wij bieden je die graag. We zijn er ook gewoon voor jou….

We bieden trainingen op allerlei gebieden.

Heb je advies nodig? Bel ons dan ook gerust!

Babytaal

Gefeliciteerd met de zwangerschap. Je geniet van de mooie periode, maar hebt ook al in je achterhoofd, dat de kleine straks op de wereld komt en nog niet kan praten. Hoe kun je je kind dan begrijpen?

Dat is geen probleem. Baby’s spreken namelijk de Dunstan Babytaal. Deze babytaal kun je al gaan ontdekken en beleven tijdens de zwangerschap, alleen of met je partner. Vervolgens kun je na de geboorte de geleerde geluiden, signalen herkennen bij je baby. Je begrijpt hem dus en kunt direct de mooie band versterken tussen jullie en hij krijgt een boost qua zelfvertrouwen, omdat hij begrepen wordt. Wat wil je nog meer?

Laat het maar zien, gebarentaal voor jou en je baby / kind

De ontwikkeling gaat erg snel van je kind. Eerst geeft het je signalen mbt zijn behoeften en als je kind tussen de 6 en 9 maanden oud is, zijn de hersenfuncties voldoende ontwikkeld, zodat het de omgeving om zich heen kan opnemen en observeren. Zijn wereld wordt weer een stukje groter. Daarnaast is de grove motoriek van je kind ook aan het ontwikkelen en kan het je met zijn handen al dingen duidelijk maken. Ze weten al erg snel hoe ze moeten wijzen of kreetjes moeten maken, maar de gesproken taal start gemiddeld pas rond de 18 maanden.

Wat is het dan toch mooi om via Babygebaren, de gesproken taal met gebaren te ondersteunen. Zo stimuleer je ook nog eens de gesproken taal. Immers het kind leert het gebaar te maken voor drinken en kan dat vervolgens dus koppelen aan het woord drinken. Zijn zelfvertrouwen groeit en hij wordt dan ook gestimuleert om het eerder te zeggen. Ook merken we dat kinderen die opgroeien met deze gebaren, ook eerder praten en al met mooie zinnen communiceren.

SOS Kinderen en Emoties

Kinderen en hun emoties. Wat een zoektocht kan dit zijn. Hoe ga je om met die emoties, die vaak ook erg aanwezig en lastig kunnen zijn. Waarom hebben kinderen eigenlijk die emoties? Hoe kun je ze als ouders begeleiden bij dit proces? Tijdens deze workshop leer je de functies van de gevoelens en hoe je kunt reageren, maar ook welk leerproces / ontwikkelproces je kind doorgaat.

Deze workshop is er op 3 niveaus:

  • Kinderen en emoties
  • Peuters en emoties
  • Pubers en emoties

Zindelijk?!

Ik verneem van erg veel ouders dat hier veel vragen over zijn. Wat is normaal? Alle kinderen in je omgeving zijn al voor hun derde zindelijk. Tenminste dat hoor je overal. Bij deze stel ik je direct gerust, dat is echt niet zo en hoeft ook niet. Wel merken we steeds vaker dat er sociale druk ligt op het gebied van zindelijkheid. Immers als je kind naar school gaat, moet het zindelijk zijn….

Wat kun je als ouders doen en wat is zindelijkheid eigenlijk?

Concentratieproblemen?! Wat zit er achter?

Je hoort dat je kind een concentratieprobleem heeft. Een makkelijk woord, maar het kan een enorme impact hebben op jou en je kind. Maar ook is het een algemene term en als je er niet naar kijkt waar dit vandaan komt, kun je het kind niet begeleiden en verder helpen. Alles wordt onder deze noemer gegooid en je kind komt niet verder met zijn ontwikkeling. Hij voelt zich ook niet begrepen. Weet je wel wat er achter zit? Dan kan het kind verder en voelt het zich gehoord en erkend. Wat wil je nog meer?! Tijdens deze training leer je wat de oorzaken kunnen zijn en ontvang je handvatten.

Beelddenken

Beelddenken de één erkent het en de ander vindt het onzin, omdat het wetenschappelijk niet is aangetoond. Tijdens mijn periode in het onderwijs merkte ik echter wel, dat dit meestal de kinderen waren die met buikpijn naar school gingen en zich niet begrepen voelden. Er zat ook meer in, dan dat er uit kwam.

Maar wat is het eigenlijk en wat zijn de verschillen met een “woorddenker”? Leer je kind, en jezelf of je partner, beter kennen, en snap wat de verschillen zijn en leer elkaar ook beter begrijpen. Daarnaast ontvang je ook tips hoe je je kind kunt ondersteunen en welke tips je mee kunt geven aan school.

© 2024 | Webdesign Kuipers Design