MENU
Menu

Trainingen tot de zomer van 2022

Tot de zomer geef ik weer een aantal trainingen online. Ik geef ze zelf, dus je kunt direct je vragen stellen.

Concentratieproblemen?!

Wat kun je allemaal verwachten van kinderen en hoe kun je er achter komen wat er achter zit? Je hoort het steeds vaker om je heen. Het kind heeft een concentratieprobleem. Dit is een algemene term en als je er niet naar kijkt waar dit vandaan komt, kun je het kind niet begeleiden en verder helpen. Weet je wel wat er achter zit? Dan kan het kind verder en voelt het zich gehoord en erkend. Wat wil je nog meer?!

Zindelijk?!

Zindelijkheid is een van de belangrijkste ontwikkelingsopgaven voor kinderen en een belangrijke opvoedingstaak voor volwassenen. Een nieuwe mijlpaal ontstaat! Sla de handen in een, bereid je voor en ga samen met het kind op weg naar zindelijkheid!

Verbeterde Meldcode

Juist nu in deze rare tijd is het belangrijk om te weten wat er van jou als professional verwacht wordt, maar ook wat niet…. Leer de stappen en oefen met een casus.

 

Verbeterde Meldcode: Signaleren

Signaleren wordt vaak ervaren als lastig. Zie ik het wel goed? Klopt mijn gevoel wel? Samen oefenen we en gaan we kijken naar signalen, foto’s en filmpjes.

Beelddenken?!

Alle kinderen die geboren worden denken in beelden. Wat betekent dit en wat kun je er mee doen? Beelddenken de één erkent het en de ander vindt het onzin, omdat het wetenschappelijk niet is aangetoond. tijdens mijn periode in het onderwijs merkte ik echter wel, dat dit meestal de kinderen waren die met buikpijn naar school gingen en zich niet begrepen voelden. er zat ook meer in, dan dat er uit kwam.

Ontwikkelingsvoorsprong

Wat zijn de eerste signalen die je kunt herkennen en kunt bespreken met ouders tijdens de intake voor hun baby / kind. Samen gaan we kijken naar de signalen en foto’s en filmpjes van deze kinderen.

© 2023 | Webdesign Kuipers Design